Sunday, April 13, 2008

Knikken

Ergens deze week, een persconferentie van de Braziliaanse president Lula en JPB. Het gaat vooral over twee mannen die in Brazilie veroordeeld zijn voor kinderporno, maar dankzij een door het Nederlandse consulaat verschaft noodpaspoort (bravo, jongens!) hebben kunnen ontsnappen naar Nederland. Lula zegt hierover in het Portugees dat hij denkt dat de Braziliaanse en Nederlandse minister van justitie er wel uit zullen komen. Immers, of je nu Braziliaan, Nederlander of bijvoorbeeld Amerikaan bent, dit soort dingen mogen niet.

JPG kan van al dat Portugees weinig of niets volgen (of ik moet mij vreselijk vergissen), maar bij het horen van de woorden brasilianos, hollandesos y americanos begint er bij hem een lampje te branden en knikt hij heel enthousiast mee.

Tenenkrommend.

Hoe komen we aan die man? En hoe komen we in vredesnaam van hem af nu het politieke landschap in steeds meer verschillende kaveltjes wordt verdeeld en het CDA als meningloze middenpartij tot in lengte van dagen verzekerd is van regeringsdeelname.

Help!

No comments: